top of page

Beveik para Kopenhagoje: ką pamatyti, nuveikti, paragauti?

Norisi tiek daug pamatyti, o laiko taip mažai! Skrisk į Kopenhagą – ji visada nustebina. Tiesioginiams skrydžiams iš Kauno dažnai taikoma akcijų, bilietus pirmyn ir atgal galima susišaudyti už 28 eurus, tad lieka tik sužinoti keletą gudrybių, kaip pinigus leisti sumaniai, o laiką – spalvingai.

07:00. PAJUSK MIESTO RITMĄ. Iš Kauno į Kopenhagą atskrisi anksti rytą. Pigiausias būdas patekti į miesto centrą – metro (4,80 Eur). Sukirsk pusryčių vieną iš dieviškai gardžių cinamono bandelių kurioje nors kepyklėlėje „Meyers Bageri“, ir pirmyn! Kopenhagoje dviračių daugiau nei žmonių. Tuo įsitikinsi vos tik atvykusi – dviračių srautas nenutrūksta, per piką net galima išvysti dviračių spūstis! Beje, galioja nerašyta taisyklė – pirmenybė teikiama dviratininkui, tad būk atidi, kai eisi per gatvę! Jei nebijai naujų patirčių, ir tu bent valandai išsinuomok dviratį, kad pajustum tikrąją Kopenhagą.

11:00. PRAMOGA, KURI NIEKADA NENUVILIA, – TAI NEMOKAMI TURAI. Kopenhagoje yra net keletas skirtingų nemokamų turų, tačiau pirmiausia verta išbandyti senamiesčio maršrutą pėstute. Tai padės lengviau orientuotis mieste, be to, pamatysi daugelį aplankyti planuotų objektų. Turas yra nemokamas, tačiau būtų gražu, jei atsisveikindama paliktum gidui arbatpinigių, nes tai – vienintelis jo pajamų šaltinis. Tikslius laikus ir maršrutus rasi šiame puslapyje:

www.copenhagenfreewalkingtours.dk


15:10. KAIPGI BE UNDINĖLĖS! Tai – vienas garsiausių Danijos turistinių objektų. Kartu ir vienas didžiausių turistų nusivylimų, nes ji nėra itin įspūdinga. Tačiau jos gyvavimo istorija verta dėmesio. Undinėlei teko atlaikyti ne vieną vandalų išpuolį, sykį net buvo dingusi jos galva. Netikėta ir tai, kad skulptūrą išvežus eksponuoti į parodą vietoj jos buvo pastatytas televizorius. Na, kad turistai vis tiek turėtų kur įsiamžinti. Maža to, šios skulptūros sesę galima išvysti Varšuvos centre. Ar undinėles iš tiesų sieja giminystės ryšys, ar tai tik gidų pramanas, kas čia suvaikys...


17:20 METAS IŠBANDYTI SMØRREBRØD. Tai – tradiciniai vietos sumuštiniai. Danai neina iš proto dėl sočių pietų kaip lietuviai, todėl ir šie sumuštiniai dažniausiai būna itin paprasti: ant ruginės duonos riekės tiesiog gali būti pasirinktinai prikrauta krevečių, silkės, mėsytės ar daržovių... Tačiau valgyti derėtų pasitelkus peilį ir šakutę. Siūlyčiau neaplenkti „Told & Snaps“ (Toldbodgade 2, kainos – nuo 11 Eur).


19:30 ATSIPŪSK. Na, ką gi, iki skrydžio dar apie 14 valandų, gali ramiai traukti į viešbutį. Vienas patraukliausių variantų – nakvynės namai „Copenhagen Downtown Hostel“ (kainos – nuo 40 Eur, hostelglobe.com) miesto centre. Jei užsisakai čia nakvynę, tikėkis ir specialių nuolaidų maistui bei gėrimams.

22:00 IŠDRĮSK! Kopenhagos rajonas Kristijanija vadinamas Laisvės miestu. Čia, bohemiškoje menininkų aplinkoje, rasi mielų kavinių ir išvysi netradicinių namų dekoravimo sprendimų. Ši Kopenhagos dalis iki šiol kelia daugiausia aistrų. Keliaudama jos link galėsi užsukti ir į Išganytojo bažnyčią (Vor Frelsers Kirke), iš kurios atsiveria tokia Kopenhagos panorama, kurios niekur kitur neišvysi.


arba PASIKLYSK HIPIŠKIAUSIAME KOPENHAGOS RAJONE VESTERBRO! Čia gausų smagių vietų pasisėdėti, nors trumpam pailsėti nuo ne itin svetingo danų oro. Jei nori pasikultūrinti, verta užsukti ir Charlottenborg meno galeriją.

Straipsnis buvo publikuotas PANELĖS žurnale ir portale.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page