top of page

Brixton’o išdaigos: žmonės kalba, kad dažnai salsos vakarais kitų žmonių ausys virsta sakyklomis, o

Londonas drastiškai stebina savo laisve. Tai miestas, kuriame yra viena taisyklė: atrodyk taip, kaip nori, net jei ta išvaizda ir vienaragio. Moto, kuris londoniečiui leidžia ryte užsiauti raudonus batus, užsidėti žalią skrybėlaitę ir vaivorykštiniu skėčiu traukti per miestą darban. Ir ne todėl, kad Londono gyventojai vaikosi madų ar nori parodyti savo įsigytus naujus apdarus. Ne, jiems tiesiog žiauriai faina būti ryškiems, tarp pilkų miesto pastatų ir visada ūžiančio gyvenimo aplink. Išreikšti savo nuomonę Londone yra PRIVALU, nebijok, net vaivorykštinės kojinės, marškinėliai su užrašu GAY ar FUTURE FEMALE nebus nei nušvilpti, nei prievarta numauti. Neapykantos nusikaltimų prevencija čia veikia puikiai, o ir londoniečio širdies laisvumas, tiksliau, tiesiog visiškas nusispjovimas į kito gyvenimą leis tau būti kuo tik nori ir vilkėti visokiausius užrašus (tik atmink, tavo teisės baigėsi ten, kur prasideda kito).


Jei visa savo širdimi trokštate patirti Londono laisvumą, tada visus bukletus apie tą didžiąją karuselę (Londono akį, jeigu kas) ir laikrodį, kuris vis dar renovuojamas (BigBen, jeigu kas) teks mesti į šiukšlinę. Ne todėl, kad noriu sužlugdyti Londono istoriją ar sugriauti kapitalistinį karuselių verslą, bet todėl, kad nuvykę ten stumdysitės kuprinėmis su tūkstantine minia, mokėsite už kiekvieną tualetą, gausite pavalgyti tik McDonald‘s, nes minią reikia pavalgydinti greitai, o ir Instagramas neatrodys taip kietai ir šiuolaikiškai, kaip atrodo pas kitų.

Londono gyvenimas slypi skirtinguose rajonuose. Vienas iš jų, praeityje pagarsėjęs gausių nusikaltimų skaičiumi ir kadaise pirmavęs vos ne kiekvienoje statistikoje apie nužudymus, narkotikus ir vandalizmą, tačiau po šiai dienai ryžtu pasikeisti trykštantis BRIXTON‘as. Victoria linijos paskutinė stotelė, turistų nenumindyta žemė, fantastiški miesto vaizdai nuotraukoms, pasiekiami nesistumdant. Londono rajonas, kuriame ant kiekvienos sienos galime pamatyti politinę ar socialinę žinutę.

Savo praeities nusikaltimų rodiklius bandantis užglaistyti meile ir taika visiems, nepaisant į kiek spalvų tiki.

Kai jau meilė atsibos, o vaikštantys narkotikų prekeiviai pradės gąsdinti, tavęs lauks Brixton Market, kuriame begalės skirtingų virtuvių, be galo garsi muzika ir dar garsiau kalbantys žmonės.

O jei atvarei į Londoną tik su kuprine ir keliais svarais, nepergyvenk, londoniečiai tave pamaitins. Nepriimk už gryną pinigą ir nepradėk prašyti žmonių ką tau nupirkti, čia daug tokių, tad beveik visada jie tiesiog apsimes, kad tu tiesiog neegzistuoji. Vienas gyvenimo hack‘as yra tame pačiame Brixton‘e. Jį rasi markete, į kurį, beje, įleidžia nemokamai. Tai didžiulis šaldytuvas prigrūstas maisto, kuriuo Londonas dalinasi su tavimi. Būk budrus ir nesitikėk, kad rasi ką nors ryte, kad tu gautum kažką nemokamai, kažkas turi norėti tai išmesti. Tad geriau palauk iki kokių 6-7 vakaro, o tada jau eik, jauskis kaip namie, imk, ką nori, bet nepamiršk dalintis. Beje, visgi, jei atvarei su pilnomis kišenėmis svarų, tada nupirk ir dėk ten bananą ar bandelę tam, kam gali prireikti.


O dabar paskutinis Brixton‘o ekstravagantiškas pasispardymas. Tik prieš jį perspėjimas tiems, kas greitai įsižeidžia, tiki į krikščioniškąjį dievą ir negali pakęsti klausytis juokelių apie tai. Atleiskite, bet tai vieta, kuri jus sunervins iki panagių, bet, ką padarysi, religija visada kūrė pinigus. Tad, tikintieji, paklauskite savęs ar norite toliau skaityti.


Vos už kelių minučių nuo pagrindinės stoties įsikūrusi bažnyčia. Su atidarytais vartais iki paryčių ir žmonėms su tarškančiomis stiklinėmis ir nuodėmių pilną bažnyčios parkelį. Galima pamanyti, kad tikri išganytojai tie Londono gyventojai!

Klausite, kas juos ten įleidžia naktimis? Naktinės mišios? O gal privačios, užpirktos? Kad ir kaip keista būtų, įleidžia juos pati bažnyčios valdžia. Sako visai nesimuša, vieni licenciją turi nuo 9 ryto iki 18 vakaro, kiti nuo 17 vakaro iki 3 ryto nakties. Klausite, apie kokią licenciją dar kalbame šventame bažnyčios kieme? Na, o jūs įsižiūrėkite į nuotrauką žemiau...

Jūsų visiškai dideliai, šventvagiškai nuostabai – bažnyčia ir baras/restoranas/klubas viename. Nesinorės tikėti, kad bažnyčia vis dar dirba, kai nuodėmės čia pat. Bet ji dirba. Padavėjas sakė, kad ir bendruomenės susitikimai vyksta, na, ne bare, bet jau bažnyčios salėje. Regis, vienintelis paaiškinimas, kaip vanduo tampa vynu per Kalėdas?

Na, ir dar vienas įspėjimas. Nežeminu, nežeidžiu, fotografuoju ir aprašau. Neigiamą nuomonę sakykloje išsakykite, o čia ekstravagantiškas baras/restoranas/klubas su SALSA naktimis po dievo akimi nuo 23 valandos (£3 įėjimas į Salsą).

Restorano meniu nenuodėmingas. Ispaniška virtuvė. Aukų krepšelių nėra, na, bet ar yra skirtumas, ar mesi ten, ar suvalgysi ledų tik už £5. Vynas vyno skonio, vanduo vandens skonio. Žmonės kalba, kad dažnai salsos vakarais kitų žmonių ausys virsta sakyklomis, o spirito butelis, neretai, altoriumi. O nuodėmingoji naktis baigiama laikrodžio rodyklei išmušus licencijos laiką. Kur naktis baigiasi, vienas dievas težino.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page